Posted on

Tips för optimering av sökmotorer (SEO) 

SEO-optimering är en uppsättning  tekniker för att förbättra de naturliga eller organiska resultaten (inte betalda) för en viss webbplats eller blogg i resultaten från Google och andra sökmotorer. På detta sätt ökas såväl kvantitet som kvalitet på webbplatsen trafik genom effektivare sökmotorresultat. 

Per definition är SEO-skrivning en skrivteknik optimerad för sökmotorer. Det genererade innehållet placeras fördelaktigt jämfört med andra resultat i SERP, det vill säga resultatsidan som visas efter en sökning i en sökmotors sökfält. 

Det viktigaste med att hitta bra SEO är att ju högre webbplatsen är i SERP desto mer trafik kommer den att få, och desto mer lönsamma och närmare uppnå målen webbplatsen målen. 

 

Optimera innehåll 

För att skapa innehåll som inte bara lockar kunder utan också Google måste textinnehållet vara originellt. Att få en webbplats till att vara användbar är en förutsättning för att den ska ha en bra position. 

När bra och användbart innehåll laddas upp kommer användare att märka det och rekommendera det till andra användare. Detta är viktigt eftersom optimering är direkt relaterad till generering av kvalitetsinnehåll. Högkvalitativt innehåll förbättrar helt enkelt den naturliga positionen. 

Dock är detta inte allt. Texten kanske har det bästa skriftliga, bäst planerade och distribuerade innehållet i världen, fast om vi inte uppmärksammar på innehållsoptimering kommer det vara svårt att uppnå goda positioner i sökresultat. 

Det finns mängder av komponenter att ta hänsyn till för att förbättra SEO för en webbplats.  Sökmotorer samlar all information och utför algoritmiska beräkningar från titeltaggar, nyckelord, taggar i bilder, länkstruktur samt inkommande länkar för att nämna några exempel. Sökmotorer tittar även på mer externa faktorer såsom webbplatsers struktur, design, besökares beteende. Genom alla dessa faktorer baserar sig sökmotorns resultatsidor. 

Det finns många verktyg och tekniker som kan underlätta detta arbete. Till exempel finns det SEO-verktyg som är väsentliga och inte kan missas i en optimeringsprocess. 

 

24 tips på optimering 

Här följer en lista på 24 verktyg och tips på hur innehåll kan optimeras för bättre sökresultat: 

 1. Bestäm målgrupp och vilka mål som försöker uppnås med webbplatsen.
 1. Analysera marknadens konkurrens.
 1. Blogginlägg.
 1. Sociala nätverkstjänster.
 1. E-post.
 1. Forum.
 1. Alternativa medier.
 1. Söka att locka nya besökare.
 1. Förbättra synlighet på webben.
 1. Ladda upp originalinnehåll som inte finns på andra webbplatser.
 1. Svara på tvivel som kunder har innan köpet.
 1. Kvalitetsinnehåll som genererar länkar och förbättrar varumärkets auktoritet.
 1. Gör en uttömmande sökordsundersökning för att bestämma de mest relevanta termer att jobba med.
 1. Inkludera mer nyckelordsinnehåll.
 1. Bestäm vilken typ av innehåll som krävs för att förbättra webbplatsen.
 1. Skapa en innehållsstruktur.
 1. Inkluderar en introduktion.
 1. Ta alltid med nyckelordet i huvudrubriken.
 1. Inkludera interna länkar.
 1. Inkludera externa länkar relaterade till ämnet.
 1. Ta med inte så korta titlar, men högst 60 tecken.
 1. Designa mycket mer attraktiva titlar.
 1. Vänlig URL med 115 tecken.
 1. Meta beskrivning av 140 tecken.