Posted on

Fyra tjänster som hjälper dig driva trafik

Om ni satsar på att lyckas med SEO för er webbsida kommer ni behöva ta hjälp av olika verktyg, system och tjänster. Google har mycket att erbjuda men det finns också andra företag och system som kan ge er stöd. Här är tjänster eller system som ni kan ha nytta av för att lyckas med SEO.

Wincher

Det här är ett ganska enkelt system som mäter sökranking och tar fram sökord åt er. Genom att lägga in en hemsida i Wincher kommer du dels få förslag på sökord som hemsidan borde ranka på och sen även se vilken position din webbsida har hos Google på de orden.

Jämför mot konkurrenter

Det kan alltid vara kul att jämföra hur man lyckas med sitt SEO arbete jämfört med konkurrenter. Med Wincher kan du lägga in konkurrenternas hemsidor och få uppdateringar på hur du står dig jämfört med de andra. Dessvärre får du inga tips på hur du kan bli bättre, det här är endast ett mätverktyg.

Copyscape

Med ett verktyg som Copyscape kan du undersöka om en text är unik på webben eller om den innehåller kopierat material. Det här är viktigt för den som satsar på SEO eftersom unika texter är en viktig faktor för att kunna ranka bra. När du ser vilka delar av dina texter som finns på andra webbsidor är det lättare att göra om dem och sätta din egen prägel på rätt del av materialet.

Ahref

Den schweiziska armékniven inom SEO heter Ahref. Det här är ett system som kan göra det mesta men är mest känt för att det mäter trovärdighet på er hemsida. Den mäter också hur stark er länkprofil är, alltså hur många och hur trovärdiga eller starka länkarna är som pekar på er hemsida.

Lär dig använda Ahref

Är du verkligen seriös med SEO ska du lära dig använda Ahref. Här finns enorma möjligheter att hitta bra sökord, förstå vad som krävs för att ranka på dessa, leta upp webbsidor att samarbeta med och mycket annat.

Yoast – En plug in för sökoptimering

Yoast hjälper till med att skriva sökoptimerade texter i wordpress. Yoast är en plugin som du installerar i wordpress och även om den inte skriver texterna åt dig kommer den hjälpa dig på vägen. Du får vägledning i hur tydliga och strukturerade dina texter är och på olika sätt riktlinjer som hjälper dig att optimera dina webbtexter.