Posted on

Hjälp du kan behöva av en rörläggare

Det är nog många hus- och lägenhetsägare som går runt och drömmer om att renovera köket och det är något som både förhöjer stämningen i bostaden och något som kan vara taktiskt att göra för att höja värdet inför en kommande försäljning i framtiden. Det finns massor av saker som man faktiskt kan göra själv, och det finns hur många små tips man kan göra om man bara är ute efter en liten förändring. Men är det dags för den stora köksrenoveringen då ska man också tänka igenom projektet och se över vad man själv kan göra och vad man ska anlita proffs som kan hjälpa till att utföra vissa arbetsuppgifter. Framförallt handlar det ju om att allt ska bli rätt så att man inte börjar utföra massor av arbetsuppgifter som man inte har rätt kunskap för. Här är hantverkarna du inte klarar dig utan när det är dags för köksrenovering:

En rörläggare

När du ska renovera köket kan du behöva ta hjälp av en rörläggare stockholm. Man kan givetvis renovera ett kök utan den hjälpen men så fort du ska laga något rör, byta en diskmaskin eller annat som är kopplat till vatten bör du ringa en rörmokare. Genom att anlita en rörläggare stockholm säkerställer du kvaliteten och riskerar inte att det uppkommer oväntade fel i framtiden. Men, om så skulle vara fallet är du försäkrad då det utförts enligt branschstandard.

Snickare för montering

Om du köpt ett färdigt kök och tror att det kan bli knepigt installera rekommenderas det alltid ta hjälp av en snickare. Det monterar ihop ditt nya kök på ett nafs och du kan enkelt slippa huvudvärken med rörläggare stockholm och oron kopplat till ditt renoveringsprojekt. Självklart kostar en snickare ibland mycket per timme men du får väga över.

Elektriker

Tredje personen du kan behöver hjälp av i samband med köksrenoveringen är en elektriker. Så fort det handlar om el, dvs ljus, dioder eller annat som ska göras i ditt kök bör du alltid ta hjälp av en elektriker. Det är likt tidigare viktigt att allt arbete sker enligt de standarder och regler som finns och att du på så sätt inte får ett fuskbygge.

Tips kring ROT-avdrag

Sista tipset för hjälp är inte från en hantverkare utan här kan du fråga en kollega, vän eller familjemedlem. Det handlar om hur man gör ROT-avdrag för tjänster kopplat till renovering. Rent generellt kan du få 30 procent avdrag på arbetskostnaderna som hantverkaren debiterar dig för. Det gäller alltså inte på material eller annat du kan behöva.