Posted on

Ring rörmokaren direkt när du får problem

När det kommer till skador på vattensystemet så gäller det att vara snabb på pucken, man kan inte vänta en dag med att åtgärda ett sådant fel, det måste åtminstone undersökas omgående. Som de flesta fastighetsägare vet så är fuktskador riktigt elakartade och något man vill undvika till varje pris. Det är sådant som kan komma att kosta en väldig massa pengar om de inte åtgärdas i tid. Så fort du får ett problem med ditt VVS-system så rekommenderar jag att du ringer och rådslår med din rörmokare – omgående, oavsett vilken tid eller dag det är. De flesta rörmokare har jour och kan åtminstone ge dig lite vägledning över telefon för hur du skall förhålla dig till problemet – om de inte kan komma på en gång.

 

Om det handlar om en vattenläcka

Så behöver du troligen stänga av vattnet – om du bor i villa kan du göra det på egen hand, om du inte vet hur så kan du garanterat få guidning av din rörmokare för hur man gör. Bor du däremot i lägenhet så kommer du troligen att behöva kontakta din hyresvärd och fastighetsskötare för att få hjälp att stänga av vattnet, i en hyresrätt så brukar det i regel vara hyresvärden som står för eventuella reparationer, beroende på vad det var som orsakade problemet från början. I en bostadsrätt så är det upp till den boende att stå för reparation av skadan.

 

När du letar efter en bra rörmokare

Så skulle jag rekommendera att du kikar runt på internet, det brukar vara det absolut enklaste sättet att hitta bra tjänster över lag. Jag använder alltid Google när jag letar efter något specifikt. En enkel sökning efter det jag är ute efter brukar leda till många intressanta resultat. I min mening brukar man från ett företags hemsida kunna bedöma om det är bra eller inte, det är inte 100 % träffsäkert men det brukar funka. Vissa företag som är dåliga har bra hemsidor och vice versa, men man brukar kunna få en känsla från hemsidan och sedan göra vidare undersökning för att bedöma. Så kika runt på några olika rörmokare och deras hemsidor för att få en uppfattning om vilka du vill anlita.