Posted on

Finess i din takmålning

Då du ska utföra en takmålning inomhus och vill att det ska se ut som ett proffs jobb så kan du här följa våra råd. Att bara börja måla kan vara ett stort misstag och du får göra en massa extra arbete för att få det snyggt. Att läsa sig till lite kunskap innan kommer att spara dig tid, pengar och huvudbry.

Olika storlek på rollern
Om du i din takmålning bara fokuserar på att använda den stora rollern så kan resultatet bli kladdigt och fult. Det är för att när du är på de ställena där taket möter väggen så är det väldigt svårt att få en fin övergång. Då kan det väldigt bra om du köper dig en kvalitéts roller i en lite mindre storlek att rolla med på dessa sidor. Hemligheten sitter nämligen i detaljerna när man ska utföra en takmålning och att använda sådana här små enkla trix kan få det att bli mycket snyggare och se ut som att du verkligen har anlitat en firma till att göra jobbet.

Det första du gör innan du rollar med den lilla rollern i din takmålning med https://gbgtakochfasad.se är att du drar penseln först längst in mot väggen på taket och sen rollar så nära som du bara kan på taket intill väggen, på det sättet blir övergången riktigt professionell!

Vänta till fogen är torr!
Det är lätt att hasta sig fram med sin takmålning för att man vill att det bara ska bli färdigt så att man kan få det fint. Men om man gör så när det kommer till att inte vänta med att måla tills fogen är torr så kommer man att få göra dubbel jobb. Det är nämligen så att man inte kan måla på fogmassa när den är våt, det som händer när färgen torkar är att den bara flagnar av och du kommer att få måla igen.

Extra tips!
Då du utför din takmålning och får färg på ställen där du verkligen inte vill ha färg eller bara vill torka av händerna lite snabbt så finns det våtservetter som är speciellt framtagna för att få bort målarfärg. Dessa våtservetter heter Painters wipes och är alltid bra att ha med sig. Om det är så att det i din takmålning kommer färg på lister, fönster eller kanske på en möbel som inte riktigt var täckt som den skulle så kan man torka bort färgen utan att det lämnar någon färg kvar.